Stijging aantal inschrijvingen en instromers in het hbo zet door

In het studiejaar 2017-2018 is de instroom van studenten voor het tweede jaar op rij gestegen, zo blijkt uit recent gepresenteerde cijfers van de Vereniging Hogescholen. De groei bedroeg dit jaar 5,5% ten opzichte van het studiejaar 2016-2017, terwijl de groei in dat jaar ook al ruim 5% hoger was dan jaar ervoor. De groei is duidelijk te merken voor alle typen opleidingen en alle vormen (deeltijd, voltijd of duaal).

De groei was het sterkst merkbaar in de sector gezondheidszorg: de instroom steeg in deze sector met 9%. Hierna volgden de sectoren agro en food en b├Ętatechniek, allebei met 7,1%. Op de voet volgt de sector sociale studies met 6%. Daarna de sector kunst, met 5,1%. De volgende sector, economie, kende een stijging van 4,9%. De sector onderwijs komt op de laatste plaats, met een stijging van slechts 0,6%.